Potgrond en meststoffen

Potgrond meststoffenPotgrond wordt samengesteld uit tuinturf en turfstrooisel. Hieraan worden kunstmeststoffen en soms ook andere stoffen, zoals klei toegevoegd. Er zijn naast deze potgrond ook andere soorten beschikbaar op basis van compost (VAMcompost), cocos- of cacaoafval (cocosvezels en cacaodoppen). In onze winkel vindt u verschillende soorten potgrond en meststoffen om het beste uit uw planten te halen.

Meststoffen die wij verkopen

  • Koemest
  • Cultera
  • 12+10+18

Bloemenpotgrond

Bloemenpotgrond is speciaal bedoeld voor het oppotten van kamer-, perk-, terras- en vasteplanten. Aan de samenstelling is voor ongeveer 6 tot 8 weken voldoende meststoffen toegevoegd.

Vijverpotgrond

Aan vijverpotgrond is naast tuinturf en turfstrooisel ook klei toegevoegd. De drogestof in deze grond bestaat voor 10% uit organische stof van de tuinturf en het turfstrooisel en voor ongeveer 10% uit klei. Daarnaast is er kunstmest toegevoegd in de vorm van NPK 7+3+8. Het drogestofgehalte bedraagt 25% en de pH ligt tussen de 5,5 en de 6,5.

Heidepotgrond

Samenstelling als die van bloemenpotgrond, maar door minder toevoeging van kalk met een veel lagere pH, namelijk tussen de 3,5 en 5. Deze grond is alleen geschikt voor zuurminnende planten zoals heide.

Buxuspotgrond

Samenstelling als die van bloemenpotgrond, maar door meer toevoeging van kalk met een veel hogere pH, namelijk tussen de 6 en 7. Deze grond is alleen geschikt voor kalkminnende planten, zoals Kleine pimpernel, Parnassia en Buxus..